Wie of wat is WSV Brummen?

In september 1979 heeft een aantal medewerkers van de Eerste Brummense Avondvierdaagse een wandelvereniging opgericht onder de naam Wandel Sport Vereniging Brummen, afgekort WSV Brummen.

Nu, ruim 40 jaar verder organiseren wij nog steeds jaarlijks de Brummense Avondvierdaagse, maar ook onze Veluwezoom wandeltocht op 2e Paasdag. Daar is in de loop der jaren ook de Rode Kruis Wandeltocht op de 1e zondag van november bijgekomen. Vanaf 2020 heeft het Rode Kruis besloten niet meer de organisatie van de tocht in eigen hand te nemen en hebben wij als WSV Brummen deze tocht in eigen beheer. Vanaf 2021 zal deze tocht verder gaan onder de naam BUURTSCHAPPENTOCHT.

De vereniging heeft momenteel 58 leden, waarvan 5 ereleden.

Wandelen is een individuele sport en menig lid zoekt dan ook haar eigen tochten uit om te gaan wandelen. Echter is er ook een aantal leden dat graag gezellig samen gaat wandelen ieder weekend. Meer informatie hierover vind je op het tabblad 'Wandelprogramma'.