Wie of wat is WSV Brummen?

In september 1979 heeft een aantal medewerkers van de Eerste Brummense Avondvierdaagse een wandelvereniging opgericht onder de naam Wandel Sport Vereniging Brummen, afgekort WSV Brummen.

Nu, 40 jaar verder organiseren wij nog steeds jaarlijks de Brummense Avondvierdaagse, maar ook onze Veluwezoom wandeltocht op 2e Paasdag. Daar is in de loop der jaren ook de Rode Kruis Wandeltocht op de 1e zondag van november bijgekomen.

Enkele vrijwilligers zijn vanaf het begin betrokken bij de organisatie van deze tochten en/of hebben zitting gehad in het bestuur.

De vereniging heeft momenteel 68 leden, waarvan 5 ereleden.

Wandelen is een individuele sport en menig lid zoekt dan ook haar eigen tochten uit om te gaan wandelen. Echter is er ook een aantal leden dat graag gezellig samen gaat wandelen ieder weekend. Meer informatie hierover vind je op het tabblad 'Wandelprogramma'.

Huldiging ereleden tijdens jubileumfeest

Tijdens de jubileum feestmiddag van 5 oktober jl. werden lid Alie Bosscha en vrijwilligster Els Koelewijn benoemd tot erelid van de vereniging. Alie is al 40 jaar lid en Els al 40 jaar vrijwilligster. Door Wethouder E. van Ooijen werden beide dames toegesproken en ook namens de gemeente bedankt voor hun inzet. Uit handen van voorzitter Ton Verweij kregen beide dames een oorkonde en speciaal shirt aangeboden.

V.l.n.r.: T. Verweij, A. Bosscha, E. Koelewijn en E. van Ooijen.